Stentler: "Leuk te zien dat het bij Ajax anders gaat dan vorig jaar"

Leonne Stentler bij ESPN
Leonne Stentler bij ESPN Foto: © Orange Pictures

Vrijdag gaat het nieuwe seizoen van de Azerion Vrouwen Eredivisie van start. Leonne Stentler heeft zin in de nieuwe voetbaljaargang en denkt dat er vier ploegen zijn die kans maken op het kampioenschap.

"Dan ga ik er even vanuit dat jij Ajax, FC Twente en PSV bedoelt", begint Stentler bij ESPN, als ze wordt gevraagd naar de titelkandidaten. "Maar vlak Feyenoord niet uit. Die gaan wel een goede invloed hebben dit seizoen, zeker weten."

Toch kan ze de grootste favoriet aanwijzen. "FC Twente maakt in mijn ogen de grootste kans op de titel. Ze hebben een best wel stabiele selectie weten te houden. De speelsters die ze kwijt zijn geraakt hebben ze goed kunnen vervangen. Het is een team dat precies weet hoe ze een wedstrijd moeten winnen en prijzen moeten pakken."

Ook in Amsterdam zullen ze dit seizoen weer voor het kampioenschap gaan. "Leuk om te zien dat het bij Ajax anders gaat dan vorig jaar. De selectie is best wel stabiel gebleven", aldus Stentler, die tenslotte ook nog even PSV analyseert. "Zij hebben enorm geshopt deze zomer. Er was ook wat nodig. Maar dat maakt het ook weer moeilijk. Je hebt meer speelsters en ook nieuwe speelsters. Veel op de bank, dus hoe houd je die allemaal tevreden? De allergrootste uitdaging is om er echt een team van te maken."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand