Steven Berghuis klaar met haat: "Tijd om een statement te maken"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Pro Shots

Steven Berghuis is klaar met de online haat die voetballers over zich heen krijgen. Na afloop van het gewonnen duel tegen Sparta Rotterdam gaat de aanvaller in op de campagne die de Amsterdammers zelf hebben ingezet.

Berghuis vertelt tegenover de camera van Ajax. "Het initiatief kwam vanuit de club. Die zien dagelijks de reacies binnekomen. Ze vonden het tijd om een statement te maken en er aandacht voor te vragen. Ik denk dat het goed is. Ajax heeft natuurlijk een enorm bereik, in Nederland maar ook internationaal. Uiteindelijk denk ik mooie campagne. De illusie om het op te lossen hebben we niet, maar dat er aandacht voor komt en de platforms misschien zelf in de spiegel gaan kijken dat er toch oplossingen gaan komen. Ik kan me er zelf heel goed voor afsluiten, omdat ik het zelf afgesloten heb. Ik krijg die dingen niet binnen. Dus dat werkt voor mij heel prettig."

Berghuis pikt het dan ook niet langer. "Ik laat me niet door Jan en Alleman voor wat uitmaken die ik niet ken. Ik snap tegenwoordig wel met je eigen brand dat je dat soort dingen nodig hebt. En dan kan het niet zo zijn dat jan en alleman van alles van je kan vinden en roepen. Persoonlijk heb ik er niet zoveel last van, maar ik ik kan me voorstellen dat het voor jonge spelers niet leuk is. Hopelijk kunnen we aandacht vragen en kinderen inspireren door te zeggen dit is niet normaal."

Over wat er moet veranderen zegt berghuis: "Uiteindelijk de platforms moeten het in handen gaan nemen. Ik heb altijd gezegd dat je via je paspoort maar één account kan aanmaken. Dan wordt je altijd verantwoordelijk gehouden voor je woorden en acties. Nu kan je een minuut later een nieuwe account openen en worden mensen niet verantwoordelijk gehouden. Dat zou misschien een oplossing kunnen zijn. Maar ik heb er niet voor geleerd en gestudeerd en ik ken de wetgeving ook niet. Misschien hebben die platforms andere belangen erbij, maar het is wel tijd om wakker te worden. Want het is niet echt leuk. Rapporteren dus en zo kunnen we elkaar helpen. Niet normaal gaan vinden", besluit Berghuis.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
10/03
Ajax
14:30
Fortuna Sittard
zo
17/03
Sparta Rotterdam
16:45
Ajax
zo
31/03
PEC Zwolle
12:15
Ajax
do
4/04
Ajax
21:00
Go Ahead Eagles
zo
7/04
Feyenoord
14:30
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 24 41 56
3 FC Twente 24 24 50
4 AZ 24 22 43
5 Ajax 24 10 39
6 Go Ahead Eagles 24 6 37
7 NEC 24 9 36
8 FC Utrecht 24 -3 32
Bekijk de hele stand