Steven Berghuis ziet mentaliteitsprobleem: "Ik was ook zoekende"

Steven Berghuis baalt
Steven Berghuis baalt Foto: © BSR Agency

FC Twente was zondagmiddag een maatje te groot voor Ajax. Steven Berghuis erkende dat de Tukkers de bovenliggende partij waren in De Grolsch Veste.

"Het is duidelijk dat we er op dit moment niet zo goed voorstaan", beaamt Berghuis in gesprek met ESPN. "Ik sta hier met een teleurstellend gevoel. Vandaag liep het echt niet. Op een gegeven moment kwamen we zo uit elkaar te vallen, dan is het niet meer te belopen. Daar maakte FC Twente gebruik van. Als team waren we niet goed genoeg om het FC Twente moeilijk te maken. We weten hoe we ervoor staan met alle vernieuwingen in de selectie. Dat moet gaan groeien. Als je succes hebt, dan kan dat proces versneld worden. Nu houd je er geen goed gevoel aan over."

Volgens Berghuis heeft het deels met mentaliteit te maken. "Bij twee rebounds zitten zij er sneller bij dan wij. Andere situaties zullen we goed moeten analyseren en op het trainingsveld gaan verbeteren. We zullen moeten zorgen dat we als team bij elkaar blijven. Ik vond het vandaag heel erg open en dat is voor geen enkele ploeg te belopen."

De oud-speler van FC Twente kijkt daarbij ook in de spiegel. "Het was moeizaam, moeilijk. Ik was ook zoekende. Als het als team lekker loopt, komen individuen ook in hun spel. Dat geldt voor alle spelers. Ik denk dat veel jongens wel degelijk over kwaliteit beschikken, ook de nieuwe jongens. Daar geloof ik in. Maar dat moet het als team beter kloppen waardoor die individuen kunnen gaan uitblinken."

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand