Stralende Bergwijn is dankbaar: "Dat is mede aan hem te danken"

Steven Bergwijn
Steven Bergwijn Foto: © Pro Shots

Steven Bergwijn opende namens Ajax de score in het duel tegen FC Utrecht (3-1 winst). Vanaf een andere positie dan eerst lijkt de aanvaller weer helemaal op te bloeien. "Het plezier is terug", aldus de aanvallend ingestelde speler op de persconferentie.

Bergwijn voelt zich weer goed en volgens hem draagt een veel bekritiseerd iemand daar aan bij. "Ik denk ook gewoon dat het plezier weer terug is, dit komt mede door de trainer. Hij is veel met mij bezig en geeft me vertrouwen. Dat doet veel met een speler. Als voetballer heb je te maken met ups en downs, je kan niet altijd de sterren van de hemel spelen. Maar het is extra lekker als de trainer zoveel met je bezig is."

Van vleugelspeler naar nummer tien is een transformatie die Bergwijn de laatste weken is ondergaan. "Ik denk dat ik vooral meer vrijheid heb op die positie. Ik kan er veel meer aan de bal komen. Ik kan mezelf meer in de wedstrijd spelen dan wanneer ik op de flank sta en ik denk dat ik dichter bij de goal kom. Maar ik zou overal spelen om het team te helpen."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand