Supporters hekelen NOS-commentator Ajax-FC Utrecht: "Afzeikradio"

Het logo van de NOS
Het logo van de NOS Foto: © Pro Shots

Meerdere voetbalfans waren niet gecharmeerd van het commentaar van Jeroen Grueter van de NOS bij Ajax-FC Utrecht. De commentator stak niet onder stoelen of banken dat hij het maar saai vond.

Zo was volgens de commentator geen enkel geloof en overtuiging terug te zien in het spel van de Amsterdammers. “De spelers zijn opnieuw aan het zoeken in het nieuwe systeem. De opbouw blijft stroperig, weinig verrassing. Utrecht stelt er ook niets tegenover.” Ook benoemde Grueter dat Sébastien Haller op de tribune zat: “Hij zal niet weten wat hij ziet.”

Daarna benoemt de commentator de malaise bij Ajax van dit seizoen. “Het is een peilloze sportieve crisis waarin Ajax zich bevindt. Ook vanmiddag lijkt het weer nergens op. Er zit geen enkel tempo in het spel. Aangezien ook Utrecht het allemaal wel gelooft, is het doorbijten in de ArenA.”

Op X (voorheen Twitter) zijn er meerdere prominenten die hun onvrede over het commentaar uiten, zo ook Henk Spaan. “Denkt Grueter dat hij in zijn eigen podcast zit? Afzeikradio?” schrijft de journalist. Oud-tennisser John van Lottum vindt de commentator een zuurpruim.

Grueter heeft zelf ook nog even gereageerd op het platform: “Afgaande op reacties in mijn tijdlijn blijken er mensen te zijn die vandaag hebben gesmuld van Ajax - FC Utrecht. Ik wist niet dat de lat tegenwoordig zo laag ligt in Amsterdam,” aldus de commentator.

Lees meer:
0 reacties