Supportersclub haalt uit naar Telegraaf: "Dragen bij aan onrust"

Mike Verweij
Mike Verweij Foto: © Pro Shots

De AFCA Supportersclub heeft geen goed woord over voor de manier waarop Mike Verweij en Valentijn Driessen van De Telegraaf. De supportersclub vraagt zich vooral af waarom zo'n partij die bijdraagt aan de onrust binnen de vereniging een Official Mediapartner is.

'Dat de media ons aller Ajax het gehele seizoen bekritiseerden om de prestaties in het veld – en een gebrek aan technisch beleid buiten het veld – is logisch. Het voetbal was dit seizoen gewoon niet om aan te zien', erkent de supportersclub. 'Naast de altijd kritische media, zijn er ook media die steevast nog een stap verder gaan. Die vinden het nodig om het op de persoon te spelen en onze club te beschadigen. Een lichtend voorbeeld hiervan is de zogenaamde Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf en diens collega, chef voetbal Valentijn Driessen.'

'Met hun columns en podcasts hebben ze dit seizoen weer een belangrijke bijdrage geleverd aan de onrust binnen onze club', zo gaat het statement van de fanclub verder. 'Ze maken gebruik van niet-integere leden van de vereniging Ajax die het nodig vinden om interne informatie naar beide heren te lekken. Je kunt je na al die jaren afvragen wat de bedoelingen zijn van De Telegraaf met de columns en podcasts van Driessen en Verweij. Laat De Telegraaf nu al jaren Official Mediapartner zijn van Ajax. Wij vragen ons af wat de toegevoegde waarde is om een Official Mediapartner te hebben en wat je van deze samenwerking mag verwachten. In onze ogen doet mediapartner De Telegraaf door hun berichtgeving alleen maar afbreuk aan onze mooie club.'

'Het contract met De Telegraaf als Official Mediapartner loopt medio 2023 af. De AFCA Supportersclub adviseert de Ajaxdirectie om goed af te wegen of je het contract met zo’n ‘onbetrouwbare’ partner moet verlengen. Wij zien namelijk niet hoe dit een positieve bijdrage aan onze club levert', besluit AFCA Supportersclub.


Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
za
27/01
Heracles Almelo
21:00
Ajax
za
3/02
Ajax
20:00
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 15 25 33
4 FC Twente 15 15 33
5 Ajax 15 5 24
6 Go Ahead Eagles 15 3 22
7 Sparta Rotterdam 15 0 21
8 SC Heerenveen 15 -5 19
Bekijk de hele stand