Susan Lenderink bekritiseerd: "Heeft er een puinhoop van gemaakt"

Susan Lenderink
Susan Lenderink Foto: © Pro Shots

Gerry Hamstra wordt te veel als verantwoordelijke aangewezen voor de problemen bij Ajax, stelt Mike Verweij in de Kick-off podcast van De Telegraaf. De sportjournalist vindt dat Susan Lenderink en Klaas-Jan Huntelaar onterecht buiten schot blijven.

"Gerry Hamstra is door Susan Lenderink en Klaas-Jan Huntelaar voor de bus gegooid bij Ajax", stelt Verweij. "Ze zijn afgelopen zomer met z’n drieën opgetrokken en hebben het hele transferbeleid voor rekening genomen, af en toe met assistentie van Edwin van der Sar. Het is een grote puinhoop geworden en daar wordt één iemand op afgerekend."

"Hamstra heeft heel veel fout gedaan en ik snap dat er koppen moeten rollen, maar het is heel makkelijk om Hamstra eruit te gooien en Lenderink door te laten gaan alsof er niks gebeurd is", gaat de sportjournalist verder. "Ze heeft geen verstand van transfers en daar zal ze ook nooit verstand van krijgen. Ze heeft wel heel veel verstand van cijfertjes en misschien moet ze zich daar in de toekomst mee bezig gaan houden."

Tijdens het recente afscheid van Leen Meijaard als voorzitter van de Raad van Commissarissen, werd hij onder andere om een bepaalde reden geroemd. "Hij had gezorgd voor een vrouw in de directie", zo hoorde Verweij. Er werd niet gezegd dat ze kwaliteit had en het goed deed, maar er zat een vrouw in de directie: gefeliciteerd."

Verweij vindt dat Lenderink zich te veel met verkeerde dingen bezighoudt. "Ze vindt het machtig mooi om bij de onderhandelingen te zitten. Op momenten dat ze aan de rem moet trekken, doet ze het niet. Op momenten dat ze wel aan de rem moet trekken, doet ze het wel. Iedereen binnen de organisatie lacht haar een beetje uit. Ze heeft er echt een puinhoop van gemaakt.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
17/12
Ajax
16:45
PEC Zwolle
zo
14/01
Go Ahead Eagles
14:30
Ajax
zo
21/01
Ajax
16:45
RKC Waalwijk
za
27/01
Heracles Almelo
21:00
Ajax
za
3/02
Ajax
20:00
PSV
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Feyenoord 15 30 35
3 AZ 15 25 33
4 FC Twente 15 15 33
5 Ajax 15 5 24
6 Go Ahead Eagles 15 3 22
7 Sparta Rotterdam 15 0 21
8 SC Heerenveen 15 -5 19
Bekijk de hele stand