Sutalo gefileerd: "Dat is kelderklasse... Hij straalde niets uit"

Josip Sutalo baalt
Josip Sutalo baalt Foto: © Pro Shots

Karim El Ahmadi en Anco Jansen zag Ajax weer eens stuntelen, ditmaal tegen Excelsior. Steven Bergwijn kreeg een domme rode kaart, maar ook een andere speler viel op.

Bergwijn maakte een overtreding op Mimeirhel Benita en moest met rood vertrekken. Excelsior kreeg de overhand in Amsterdam. "Het is tekenend voor het Ajax van dit seizoen dat de onderlinge afstand veel te groot is", zei El Ahmadi bij ESPN.

Niet Bergwijn, maar een andere speler is bij hem de sigaar. "Bergwijn maakte de fout, maar als je ziet wat Sutalo deed, zomaar weglopen uit het centrum. Als centrale verdediger moet je dit beter herkennen, hij keek te weinig om zich heen en was te veel bezig met zijn eigen man."

"Er zijn vaker rode kaarten gevallen bij Ajax omdat ze te laat zijn. Ik vind het een domme rode kaart, maar dit is als centrale verdediger ook niet nodig. Het ergste vind ik dat je in de Arena geen druk op Excelsior kunt zetten", weet El Ahmadi.

Ook Anco Jansen zag het nodige misgaan. "Er is geen druk op de bal en toch stapte Sutalo uit om een speler die van eigen helft kwam buitenspel te zetten. Dat is kelderklasse... Er straalde niets vanuit, het was zó slordig", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties