Šutalo onder vuur: "Of hij beter kan? Nou, je zou het niet zeggen"

Josip Sutalo tegen RKC
Josip Sutalo tegen RKC Foto: © Pro Shots

Ibrahim Afellay twijfelt serieus aan de kwaliteiten van Josip Šutalo. De centrale verdediger zag er tegen RKC wederom allerminst overtuigend uit.

In NOS Studio Voetbal laat hij weten vooral in het eerste bedrijf van de wedstrijd geschrokken te zijn van de Kroaat. "Het is niet aan de laatste wedstrijden te zien dat Sutalo een speler is om blij mee te zijn, zoals Maurice Steijn dat zei. Tegen RKC Waalwijk was hij echt een bron van onrust achterin. Of hij beter kan dat dit? Nou, je zou het niet zeggen."

Pierre van Hooijdonk denk dat het misschien komt door het constante wisselen in de samenstelling achterin, maar daar denkt Afellay anders over. "Ik snap wel dat Steijn nog niet de ideale samenstelling heeft gevonden, dat is wel duidelijk. Hij is nog niet tevreden over de linksbackpositie. Onder John Heitinga heeft Hato veel wedstrijden als linksback gespeeld, dus ik begrijp wel dat Steijn hem daar wil proberen. Maar tegen RKC vond ik niet dat zijn fouten iets te maken hadden met degene die naast hem speelt. Dit zijn gewoon hele simpele ballen die hij inlevert."

Lees meer:
0 reacties