Sutalo-transfer zorgde voor onbegrip: "Veel kritiek in Kroatië"

Josip Sutalo druipt af na zijn rode kaart
Josip Sutalo druipt af na zijn rode kaart Foto: © BSR Agency

Danijel Pranjic ziet dat zijn landgenoten Borna Sosa en Josip Sutalo het heel moeilijk hebben in hun debuutseizoen bij Ajax. De voormalig Kroatisch profvoetballer denkt wel te weten waarom.

Pranjic meent dat er in Nederland vooral op de aanval gespeeld wordt. "Voor mij was die aanvallende speelstijl geweldig, maar ik zie dat Sutalo en Borna Sosa daar moeite mee hebben", merkt hij op in gesprek met ESPN. “Om je verdedigende kwaliteiten te ontwikkelen in het Nederlands voetbal is heel moeilijk, want er wordt amper verdedigd. Dat is het mooie aan de Hollandse school, maar ik kan geen Kroatische verdediger adviseren om naar Nederland te gaan."

Sosa kan met zijn aanvallende kwaliteiten wel mee, maar Pranjic maakt zich zorgen om Sutalo. "Ik denk niet dat hij had verwacht dat hij zo veel aanpassingen aan zijn spel zou moeten toevoegen om mee te kunnen in de Nederlandse competitie", aldus de oud-speler van SC Heerenveen. "Om eerlijk te zijn was er in Kroatië best veel kritiek op de transfers van de Kroaten naar de Eredivisie."

De voormalig linkspoot adviseert zijn landgenoten niet hun zelfvertrouwen te verliezen. "Geloof dat je je niveau van in Kroatië kan aantikken. Sutalo en Sosa moeten zeker naar hun level toe kunnen groeien", besluit hij. "Dat zal de tijd moeten uitwijzen.”

Lees meer:
0 reacties