Suzanne Bakker: "Sta je hier wel een beetje met een dubbel gevoel"

Suzanne Bakker naast de kampioensschaal
Suzanne Bakker naast de kampioensschaal Foto: © Pro Shots

Ajax Vrouwen won zaterdag met 3-1 van ADO Den Haag Vrouwen, maar toch stapten de Amsterdammers met een dubbel gevoel van het veld af. De ploeg van coach Suzanne Bakker wist de titel niet te prolongeren, doordat FC Twente Vrouwen met 2-0 won van Telstar Vrouwen.

"Ik ben blij met de overwinning, maar natuurlijk heb je ook nog altijd een stukje hoop gehad. Uiteindelijk kom je twee punten tekort. Dan sta je hier wel een beetje met een dubbel gevoel", reageert Bakker voor de camera van ESPN. Wanneer die hoop verdween? "Bij die 2-0 (van Twente, red.) dacht ik wel dat het heel lastig zou worden. In de rust speelde dat ook nog mee. We hebben nog aangegeven, van: 'Wij zijn Ajax, we willen we gewoon deze wedstrijd winnen'."

"Dat hebben we gedaan en volgens mij zijn we geen enkel moment in de problemen gekomen", is de analyse van de coach. Bakker had haar assistenten die haar op de hoogte hielden van de stand bij FC Twente - Telstar, maar de stadionspeaker in het Bingoal Stadion liet ook van zich horen. "Het was voor mij ook nieuw dat het mocht. Maar blijkbaar mag dat, dus iedereen wist de tussenstand."

"Dat doet natuurlijk ook wel iets met de spelers", geeft Bakker aan. "In de rust hebben we ook daarover gesproken, dat je erboven moet staan. Het doet wel iets met de koppies als je hoort dat de concurrent met 2-0 voorstaat. In de tweede helft hebben we gewoon gespeeld voor de drie punten", aldus de trainster.

Lees meer:
0 reacties