Suzanne Bakker: "We hebben een stukje geschiedenis geschreven"

Suzanne Bakker langs de lijn
Suzanne Bakker langs de lijn Foto: © BSR Agency

Suzanne Bakker kan terugkijken op een mooie tijd bij Ajax Vrouwen. De 37-jarige coach nam deze maand afscheid, nadat haar aflopende contract niet werd verlengd.

Bakker was in totaal twee seizoenen coach van de hoofdmacht in Amsterdam. Het eerste seizoen was mooi, maar ook het tweede jaar kende veel mooie momenten. "We hebben een stukje geschiedenis geschreven", doelt Bakker in het afscheidsinterview met Ajax TV op het Europese avontuur van de ploeg.

"We wilden heel graag de groepsfase halen en dat lukte. Als je nu terugkijkt op dat avontuur, besef ik pas hoeveel bagage we hebben meegenomen. Dat is eigenlijk niet in woorden te omschrijven", zegt Bakker. Wat ze de selectie in haar twee jaar heeft bijgebracht? "Toen ik begon heb ik gezegd dat ik graag wil dat ze het spel leren begrijpen. Situaties oplossen met elkaar zodat ze zelf weten wat ze moeten doen. Ik hoop dat ik ze dat op tactisch vlak heb bijgebracht."

De coach gaat verder: "Ik denk dat ik qua mindset heel erg heb uitgestraald om bezig te zijn met zaken waar we invloed op hebben en geen focus te hebben op de onbelangrijke dingen. Dat nuchtere heb ik meegegeven aan ze, denk ik."

Zelf heeft Bakker ook veel geleerd, zo geeft ze aan. "We gingen van een wedstrijd spelen per week naar twee. Hoe ik dat moest managen heb ik geleerd. Maar ook het managen van een hele selectie en staf waarin je constant op zoek bent naar de juiste benadering per individu."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand