Swart kritisch: "Dan kun je beter in je eigen kweekvijver vissen"

Sjaak Swart
Sjaak Swart Foto: © Pro Shots

Sjaak Swart kan momenteel niet positief zijn over 'zijn' Ajax. De Amsterdammers zitten in een moeilijke fase.

Lisandro Martínez mist Swart het meest, zo vertelt hij in gesprek met Het Parool. "Hij was zo snel en zo sterk. Zijn landgenoot naast hem ook, hoor. Tagliafico? Ja, ook zo eentje die je drie keer voorbij moest. Leiders mis ik in dit team. Vroeger hadden we er wel vijf. Als je er even niks van bakte of er te weinig aan deed, kreeg je meteen op je sodemieter", merkt 'Mister Ajax' op.

Hij is daarnaast niet te spreken over het aankoopbeleid en wijst daarbij naar Florian Grillitsch en Jorge Sánchez. "Dan kun je beter in je eigen kweekvijver vissen", vindt Swart. Wanneer is volgens hem iemand goed genoeg voor Ajax? "Als je minimaal 25 van de 34 wedstrijden goed speelt. Niet minder. Zo moet het zijn bij Ajax."

"En tachtig procent geven is niet genoeg als je weet dat je tegenstanders meer dan honderd procent geven. Dat doen ze allemaal. Kijk maar naar De Graafschap", aldus Swart. De Graafschap is donderdag de tegenstander van Ajax in de TOTO KNVB Beker. "De beker is niet genoeg. Ajax moet ook kampioen worden. Dat kan nog. Elf wedstrijden is veel en drie punten verschil met Feyenoord kun je zo goedmaken."

"Het programma zegt me niet zoveel, de vorm wel. Het is nog niet top onder John Heitinga, maar ik vind dat hij het aardig doet. Hij geeft tenminste het gevoel dat van een mislukt seizoen nog iets gemaakt kan worden", besluit de voormalig voetballer.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand