Swart over 'raar idee': "Dat is meer iets voor als je dood bent"

Sjaak Swart
Sjaak Swart Foto: © Pro Shots

Sjaak Swart, ook wel Mister Ajax genoemd, is benaderd om een standbeeld van hem te laten maken voor ergens in Amsterdam. Zelf ziet de oud-speler van Ajax dit echter niet zitten.

"Dat moet ergens in Amsterdam komen te staan. Ik vind dat raar, het is meer iets voor als je dood bent", zegt Swart in Het Parool. "Veel jongens uit ons team zijn overleden. Een paar jaar geleden ging het ineens hard. En ik was de oudste. Ik durf geen rekensom te maken over hoe lang het nog duurt. Dat je er niet meer bent, ik vind dat zo’n vreemd idee."

Swart is nog altijd actief als zaakwaarnemer. "Ik probeer ze bij Ajax te houden. Speel daar nou eerst eens tweehonderd wedstrijden. Dan kijken we verder op het moment dat je echt klaar bent voor de volgende stap."

"Denen, die heb ik ook veel begeleid, vanaf Lerby en Arnesen, meer dan veertig jaar terug. Een paar jaar geleden nog Christian Eriksen. Die was alleen. In het restaurant van een vriend van me heeft hij in de keuken leren koken. De Veranda, op de Amstelveenseweg", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand