Swart verdedigt Ajacied: "Alsof hij in de weg loopt bij Ajax"

Sjaak Swart
Sjaak Swart Foto: © Pro Shots

Sjaak Swart baalt van de manier waarop er in de media wordt omgegaan met Ajacied Daley Blind. Het clubicoon van de Amsterdammers snapt de kritiek op de selectie, maar baalt van de persoonlijke aanvallen aan het adres van de verdediger.

Dat het onrustig is bij Ajax, verbaast Swart niet. "Dat moet ook zo zijn bij de topclubs, want het kan niet zo zijn dat je vijf of zes keer achter elkaar verliest. Dan moet er wat gebeuren, maar dan weet je hoe de pers is", zegt Swart in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Die kraakt alles af. Er zijn er twee bij De Telegraaf... (Valentijn Driessen en Mike Verweij, red.) Het is een Amsterdamse krant, maar het is gewoon niet leuk dat spelers persoonlijk worden aangevallen."

Hiermee doelt Swart op Daley Blind, die de laatste tijd vaak het mikpunt van kritiek is. "Dat vind ik belachelijk. Maar je krijgt op een gegeven moment allemaal dat er iets gaat weigeren. Blind heeft nog een beetje pech gehad met zijn hart. Dat moeten ze bespreken en op een gegeven moment moet iedereen afbouwen, maar ze moeten hem niet afkraken... Alsof hij in de weg loopt bij Ajax. Houd op, dat vind ik niet leuk", aldus het clubicoon.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand