Swart: "Vergeet niet dat Ajax dat in voorgaande jaren steeds had"

Sjaak Swart
Sjaak Swart Foto: © Pro Shots

Sjaak Swart verwacht dat PSV in de laatste weken van het seizoen met lege handen achterblijft. Ajax gaat volgens hem de beker winnen en de landstitel pakken.

"Dan heeft Schmidt niks. Ja, de Johan Cruijff-schaal. Dat is ook mooi genoeg voor 'm. Tegen Leicester City ging het ook weer mis. En dan deed Jamie Vardy niet eens mee. Die heeft er een paar gemaakt hoor. Ze hebben daar toch een tikkie gehad", doelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad op de uitschakeling in de Conference League.

"Ajax had dat tegen Benfica. Daarna was Ajax ook lang niet zo oppermachtig als eerder dit seizoen. Ajax miste toen ook steeds spelers. Nu zijn Martínez en Mazraoui terug", aldus Swart, die weinig kan met het argument dat PSV veel minder rust heeft voor de bekerfinale. Waar Ajax afgelopen weekend voor het laatst in actie kwam, moesten de Eindhovenaren donderdagavond nog volle bak gaan.

"Dat zegt niet zoveel. Vergeet niet dat Ajax dat in voorgaande jaren steeds had, toen ze zoveel punten in Europa pakten. Wat dat betreft is PSV nu aan de beurt. Daar mag je niet over klagen. Je herstelt bovendien snel. En Schmidt heeft lang niet iedereen alles laten spelen hè. Die kan een partij wisselen. Dat vind ik nou jammer, want PSV heeft best goede spelers", besluit Swart.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand