Swart wijst nieuwe trainer Ajax aan: "Zij spelen goed voetbal"

Sjaak Swart
Sjaak Swart Foto: © Pro Shots

Sjaak Swart is tevreden over het functioneren van Erik ten Hag bij Ajax. De voormalige rechtsbuiten heeft ook al een idee over wie de nieuwe trainer moet worden.

"Hij heeft bij Ajax prima gepresteerd", oordeelt Swart bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Je hebt hem haast niet gehoord en dat was ook zijn kwaliteit. Er stond iedere keer een goed elftal en er waren mooie resultaten. Het enige wat ik soms gek vind, is het wisselen. Dat er zo laat wordt gewisseld, vind ik vreemd. Als iemand niet goed speelt kun je hem er toch gewoon uit halen?"

Hij heeft een voorkeur voor de nieuwe trainer. "Je hoort natuurlijk heel veel namen. Ik vind de broers Schreuder heel goed, allebei. Die ken ik al jaren. Zij spelen goed voetbal en maken hun teams beter. Dick doet het nu heel goed bij PEC Zwolle. Alfred doet het bij Club Brugge ook goed. Hij weet hoe het in elkaar zit bij Ajax en heeft in dat ene seizoen veel veldwerk verricht. Ik zou de twee broers wel willen zien, met John Heitinga erbij. En dan over één of twee jaar Heitinga doorschuiven."

Lees meer:
0 reacties