Tadic: "Belangrijker is dat we kampioen worden, dat is onze taak"

Dusan Tadic
Dusan Tadic Foto: © Orange Pictures

De nipte overwinning die Ajax zondagmiddag behaalde op Vitesse zorgt ervoor dat de Amsterdammers koploper Feyenoord op overbrugbare afstand houden. Aanvoerder Dusan Tadic verzorgde de een assist bij de winnende treffer van Alvarez. Deze assist zorgde ervoor dat Tadic nu in totaal 150 keer direct betrokken is geweest bij een doelpunt van Ajax.

"Het was een heel moeilijke wedstrijd", gaf Tadic toe bij ESPN. "We begonnen slordig. Na donderdag hebben we veel gepraat, we moesten volle bak gaan en veel energie in de wedstrijd leggen. Vitesse doet het vrij goed met Cocu en de eerste helft hadden we geen antwoord. Dan wordt het moeilijk. Weer een doelpunt uit een standaardsituatie? We moeten verdedigen als beesten. Je moet denken: mijn man scoort niet en ik verdedig de bal. Het gebeurt te veel, dat moeten we verbeteren."

De aanvaller was voor de 150ste keer betrokken bij een doelpunt voor Ajax. Hij scoorde er 73 en leverde in Arnhem zijn 77ste assist voor Ajax. "Ik wist dat ik vrij goede cijfers heb, maar dit wist ik niet. Dat is leuk, maar het is een teamprestatie. Als we goed als een team spelen, kan iedereen zijn kwaliteiten tonen. That's it."

Tadic snapt dat er de nodige kritiek is op het spel van de landskampioen. "Dat is normaal, mensen verwachten veel. We speelden ook vaak niet goed en haalden geen goede resultaten. Maar belangrijker is dat we kampioen worden. Dat moeten we elk jaar doen, dat is onze taak. Afgelopen jaar hadden we ook een aantal lelijke overwinningen, vrij veel zelfs. Maar dat is ook mentaliteit. Natuurlijk kunnen we beter spelen. Johnny corrigeert ons altijd en is elke dag bezig om ons beter te maken. Dit is Ajax, dan is dat het enige wat telt", besluit Tadic

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand