Tadic blikt terug op overval: "Ik zou mijn trots nooit opgeven"

Dusan Tadic
Dusan Tadic Foto: © Pro Shots

Dusan Tadic werd aan het begin van dit seizoen overvallen op straat. In gesprek met De Telegraaf blikt hij terug op het incident, waarbij hij zichzelf beschermde met een aantal tikken.

"Onder mijn auto bleek een tracker geplaatst, waardoor ik kon worden gevolgd", aldus de Serviër, die thuis werd opgewachten door twee mannen. Hij rende weg. "Hoewel ik een maatpak, waar ik uit scheurde, en nette schoenen aan had, was ik sneller. Maar toen zij de scooter pakten, haalden ze me toch in. Daarna hadden we een gevechtje."

De aanvaller werd serieus aangepakt. Hij werd door een van de mannen bij zijn keel gepakt. Door een elleboogstoot kwam hij vrij en kon hij vluchten. "Wij voetballers kunnen rennen en vechten", aldus Tadic. "Op het moment zelf zit je vol met adrenaline en ga je het gevecht aan. Al hadden ze drie vuurwapens gehad, ik zou mijn trots nooit opgeven. Ik ben in Servië geboren en als kind heb ik veel gevochten."

De aanvoerder van Ajax raakte lichtgewond bij de overval. Tijdens de wedstrijd om de Johan Cruiff Schaal waren zijn knokkels ingetapet. De aanvaller noemt de overval 'een schande'. Hij weet dat het vaker gebeurt in de stad. "Als mensen zich onveilig blijven voelen, zullen ze Amsterdam verlaten. Ja, ik ook, want het welzijn van mijn familie staat voorop. Ik hoop dat deze criminaliteit een halt wordt toegeroepen."

Steven Berghuis

Ajax wint voor 50 (!) keer je inzet

Ajax speelt dinsdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Napoli. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van de Amsterdammers. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand