Tadic krijgt advies: "Dit ziet eruit als Ronaldo in zijn nadagen"

Dusan Tadic
Dusan Tadic Foto: © Pro Shots

Ajax won donderdagavond in het bekertoernooi van FC Twente door een treffer van Mohammed Kudus. Henk Spaan was niet te spreken over de reactie van FC Twente-trainer Ron Jans na afloop.

"De ware aard van Ron Jans komt altijd naar boven bij een nederlaag", schrijft Spaan in Het Parool. "Hij vond het doelpunt van Kudus briljant, maar Tadic had hem nooit gezien, het veld in Enschede was prima en Álvarez had rood moeten hebben, dan hadden zij vast gewonnen. Jans noemt zichzelf met enige regelmaat een naïeve romanticus. Ik denk dat naïeve romantici beter tegen hun verlies kunnen."

Spaan is vol lof over de Ajax-treffer. "De pass van Tadic op Kudus was het resultaat van doorlopend scannen en technisch meesterschap, wat niet wegneemt dat wat mij betreft Tadic minstens de helft van de vrije trappen en corners ook eens door anderen laat nemen. Dit ziet eruit als het schieten van Ronaldo in zijn nadagen."

De columnist zag dat het treffen ook anders had kunnen verlopen. "De dubbele poging tot het neerleggen van Misidjan was het gevolg van een slome rotbal van Timber, die aardig speelde, maar op vrije dagen wat mij betreft concentratieoefeningen zou mogen doen. Een belangrijkere tactische ingreep van Heitinga dan het inbrengen van Conceição, was het verschuiven van Álvarez naar het middenveld, in plaats van Taylor met zijn wanten."

Kudus was de uitblinker volgens Spaan. "In de 37ste minuut had hij een van die formidabele passeeracties aan de zijlijn waarbij tegenstanders en hijzelf omvallen als pins op de bowlingbaan, maar de eerste die opstaat en altijd de bal aan zijn voet houdt, is Kudus. Rensch verknalde het hoogstandje. Kudus is Ajax' beste voetballer en Heitinga zette hem neer waar hij rendeert. De beste Twent was Salah-Eddine, van Ajax en daarvoor van AZ", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand