Tagliafico blikt terug op WK: "Daardoor wist ik hoe ze zouden denken"

Nicolas Tagliafico
Nicolas Tagliafico Foto: © Pro Shots

Nicolás Tagliafico blikt in een interview terug op het veelbesproken WK-duel in Qatar. De Argentijn, die het Nederlands elftal goed kende, diende zijn team met nuttige info.

"Toen Nederland aan de beurt was, begonnen we duizende details over alle spelers te bespreken. Matías (Manna red., lid van technische staf) kende ze allemaal, maar ik heb er nog een paar dingen aan kunnen toevoegen", vertelt de linksback van Olympique Lyon bij La Nacion. "Uiteindelijk gaat het niet alleen om het sportieve aspect, maar ook om het emotionele aspect. Ik kende de halve ploeg en zag sommige spelers dagelijks tijdens mijn periode bij Ajax. Daardoor wist ik hoe ze zouden denken."

Tagliafico vond het leuk om oud-teamgenoten te ontmoeten. "Doordat ik vijf jaar in Amsterdam woonde, heb ik 'de Nederlander' leren kennen. Nederlanders zijn op extreme momenten erg attent en niet zo warmbloedig als wij. Zo ontstond er een strategische oorlog. Wij waren van alle emoties en details op de hoogte om hiervan te kunnen profiteren. Ik wist hoe we Oranje emotioneel konden verslaan", besluit de Argentijnse verdediger.

Lees meer:
0 reacties