Tahamata vertrekt bij Ajax: "Hart en ziel in de club gestopt"

Simon Tahamata
Simon Tahamata Foto: © Pro Shots

Simon Tahamata vertrekt per 1 maart bij Ajax. De oud-speler en huidig jeugdtrainer gaat in Berlijn aan de slag als jeugdtrainer binnen een zelf opgezette voetbalacademie.

Tahamata was tussen 1976 en 1980 actief als speler bij Ajax. In die periode werd hij drie keer landskampioen en won hij één keer de beker. De voormalig aanvaller speelde in totaal 149 officiële duels voor Ajax en maakte daarin zeventien doelpunten. Na zijn vertrek bij Ajax speelde de 22-voudig international nog bij Feyenoord en de Belgische clubs Standard Luik, Beerschot en Germinal Ekeren.

Vervolgens keerde hij nog twee keer terug bij Ajax, ditmaal als jeugdtrainer. Na zijn eerste periode (2004-2009) keerde hij in 2014 terug in Amsterdam om aan de slag te gaan als techniektrainer bij de onder- en middenbouw op de Toekomst.

"Ik kwam hier op mijn vijftiende binnen en het is mijn thuis. Ik heb mijn hart en ziel in de club gestopt", zegt Tahamata op de clubwebsite. "Het is geweldig om de jongens te hebben zien groeien, niet alleen in hun spel, maar ook in de ontwikkeling. In Berlijn ga ik een voetbalacademie oprichten, zodat ook daar jonge spelers hun droom om profvoetballer te worden, kunnen laten uitkomen."

"We gaan hetzelfde doen als wat ik hier doe, dat is precies mijn ding. Ik ga alles missen, maar gelukkig blijf ik natuurlijk wel voor Lucky Ajax voetballen. De verbondenheid met de club blijft dus", geeft hij aan.

Marijn Beuker vindt het jammer dat het clubicoon gaat vertrekken: "Simon is een icoon binnen de club die heel veel voor ons heeft betekend en het is ontzettend jammer dat hij ons verlaat. Maar we hebben alle begrip voor de unieke kans die hij in Berlijn aangrijpt en wensen hem daar het allerbeste toe. En natuurlijk zal de deur bij Ajax altijd voor Simon openstaan."

Lees meer:
0 reacties