Taylor heeft 'nazorg' nodig: "Dat is de taak van de hele club"

Kenneth Taylor
Kenneth Taylor Foto: © Pro Shots

Het slechte optreden van Kenneth Taylor voor Oranje zou weleens een blijvende knauw aan zijn zelfvertrouwen gegeven kunnen hebben. Foppe de Haan stelt dat het belangrijk is dat de middenvelder van Ajax de juiste 'nazorg' krijgt.

Volgens De Haan ziet die nazorg er voor iedereen anders uit. "Duidelijk is wel dat zo’n jongen nu eelt op zijn ziel heeft", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. "Dat moet je met elkaar wegpoetsen zodat hij weer belangrijk wordt voor club en land. Hij kan echt wel goed voetballen. Niet voor niets heeft iedere trainer vertrouwen in hem.”

"Die interland is wel een opdonder", denkt de oud-trainer van SC Heerenveen. "Dat hoort bij het leven van een topsporter. Taylor ervaart dat nu. Ik zou daarin zelf initiatief nemen, door met de trainer van Ajax meteen dingen op een rijtje te zetten", adviseert hij de Ajacied.

De Haan ziet daarin ook een belangrijke rol weggelegd voor aanvoerder Dusan Tadic. "Een psychologisch proces waarbij lotgenoten kunnen helpen", weet De Haan. "Daarin is het belangrijkst dat je Taylor niet laat zwemmen. Dat is de taak van de hele club. Als Tadic, die dit seizoen ook veel kritiek kreeg, de rol van captain goed speelt, gaat ie ook met hem zitten."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 34 51 82
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
Bekijk de hele stand