Taylor krijg complimenten: "Kan zich meer op aanvallen concentreren"

Kenneth Taylor
Kenneth Taylor Foto: © Pro Shots

Lentin Goodijk vindt dat Kenneth Taylor dit seizoen een goede ontwikkeling heeft doorgemaakt. Dat schrijft de journalist in Voetbal International.

Goodijk stelt dat de Ajacied beter in zijn vel zit dan in de eerste maanden van dit seizoen. “Hij komt als aanvallende middenvelder veel meer in de buurt van het strafschopgebied van de tegenstander en herkent die momenten om aan te sluiten beter. Met Henderson en Mannsverk achter zich kan Taylor zich ook meer op het aanvallen concentreren.”

De Amsterdammers boekten dit weekend een 1-4 overwinning bij FC Volendam. Dat heeft volgens Goodijk echter niet alleen met Ajax te maken. “Dat Ajax zo makkelijk het doel vond in het Kras Stadion had uiteraard ook te maken met de tegenstand: FC Volendam is dit seizoen de ploeg die met afstand de meeste doelpunten incasseert uit open spel en in die zin ook een logische degradant.”

Voor het duel met Almere City FC komend weekend zijn er volgens de journalist ook wel wat positieve punten voor Ajax. “Ze hebben weer de luxe om te starten met Steven Berghuis en Steven Bergwijn, die terugkeren van respectievelijk een blessure en een schorsing. Met die twee creatievelingen erbij zullen de loopacties van Taylor nog belangrijker worden. Het moet uit de tenen komen, maar als Ajax nog twee keer wint, is de vijfde plaats in ieder geval veilig”, besluit hij.

Lees meer:
0 reacties