Taylor negeerde voorstel Ten Hag: "Die twijfel had ik eigenlijk nooit"

Kenneth Taylor
Kenneth Taylor Foto: © Pro Shots

Kenneth Taylor heeft zich dit seizoen geruisloos is het basiselftal van Ajax gespeeld. De middenvelder is een vaste waarde voor Alfred Schreuder en zag zijn optreden bekroond worden met een selectie voor het Nederlands elftal.

Erik ten Hag werd vorig seizoen al enigszins in verlegenheid gebracht door het sterke spel van Taylor. De coach zag Taylor dagelijks presteren op de training, maar had al een ijzersterk blok voor de verdediging met Edson Álvarez en Ryan Gravenberch. Het geduld van Taylot werd hierdoor op de proef gesteld. Omdat het niveau van Jong Ajax niet meer paste bij de kwaliteiten van Taylor, stelde Ten Hag voor om hem de tweede seizoenshelft te verhoren aan een ploeg in de Eredivisie.

"Erik ten Hag kwam op een dag naar me toe en zei dat het misschien beter voor mijn ontwikkeling zou zijn om ergens op huurbasis te gaan spelen", vertelde Taylor in Voetbal International. "Ik reed in de auto naar huis en dacht erover na, maar was er al vrij snel uit: dat wilde ik niet. Ik heb hem dat ook gezegd, dat ik het waardeerde dat hij meedacht, maar dat ik mijn kans bij Ajax nog wel zou pakken. Let maar op trainer, ik ga mijn basisplek afdwingen."

Ten Hag was verrast door de beslissing van Taylor, maar had er ook waardering voor. Vlak voor het einde van het seizoen kwam Ten Hag terug op zijn voorstel tot verhuur. "Hij zei: Je hebt gelijk gekregen”, weet Taylor nog goed. "Dat vond ik mooi. Hoewel elke speler wil spelen, heb ik Ten Hag heel hoog zitten. Ik heb heel veel van hem geleerd, onze band was ook prima, hij is tactisch zo sterk. Ik wilde gewoon bij Ajax blijven. Natuurlijk denk je heel kort even: Speelminuten moeten wel komen. Maar die twijfel had ik eigenlijk nooit. Ik vind mezelf goed genoeg om een basisplek af te dwingen. En dat is ook gebeurd. Bovendien bleef ik trainen met de beste spelers van Nederland. Dat telde voor mij ook mee."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand