Ten Hag: "Dan was het in de competitie echt moeilijker geworden"

Erik ten Hag met de kampioensschaal
Erik ten Hag met de kampioensschaal Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag is blij met het kampioenschap dat hij met Ajax behaalde tegen SC Heerenveen. De trainer van de Amsterdammers beseft wel dat zijn ploeg het lang niet altijd makkelijk heeft gehad.

"Ik heb bij dit kampioenschap een gevoel van weerbaarheid, van karakter, maar ook van mooi voetbal", zegt Ten Hag tegen Voetbal International. "Die groei zat er ook dit seizoen bij ons in en dat is heel knap als je bedenkt hoe flexibel we moesten zijn door alle tegenslagen die we hadden. Dat geeft toch heel veel voldoening."

"Ik heb in de afgelopen weken ook weleens gedacht: Als we het wel tegen Benfica hadden gered, hoe was het dan in de competitie verlopen?", gaat Ten Hag verder. "Ik denk dat het in de competitie echt moeilijker was geworden. We kregen namelijk te maken met zoveel tegenslag door blessures. Dat hadden we dan niet kunnen opvangen."

"We hebben een plan op het moment dat we in het laatste deel van de wedstrijd het verschil niet hebben gemaakt en moeten winnen", vervolgt de trainer. "Dat plan B sterkt ons wel. Als we ons gewoon vasthouden aan de principes van dat plan, hebben we nog steeds een grote kans om te winnen."

"In de Eredivisie toonden we veerkracht, onverstoorbaarheid en hielden we vast aan ons strijdplan. We zijn daardoor heel vaak in staat geweest om de wedstrijd te veranderen en naar ons toe te trekken. Dat is ook een kwaliteit van een kampioen", aldus Ten Hag.

Lees meer:
0 reacties