Ten Hag krijgt steun uit Amsterdam: "Dat heeft hij laten zien"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © BSR Agency

Als het aan Ronald de Boer ligt, krijgt Erik ten Hag nog minimaal een jaar de tijd bij Manchester United. De voormalig Oranje-international vindt de oud-trainer van Ajax een 'heel goede manager'.

De Boer wordt, in de Johan Cruijff ArenA, in gevraagd naar zijn mening over Ten Hag. "Ik heb Schotland gevoetbald en weet hoe het nieuws in die regio werkt. Ik vind het leuk dat Ten Hag daar ook wat over heeft gezegd", zegt hij in gesprek met DR Sports. "Zo zijn wij Nederlanders: we zijn soms erg direct. Ik denk dat dit ook het juiste moment was om er wat over te zeggen."

Hij gaat verder: "In zijn eerste seizoen werd Ten Hag geprezen, het afgelopen seizoen was lastig. Soms dacht ik ook: wat zeg je nu, Erik? Zo vertelde hij wel eens dat United dominant voetbal speelde. Ik zag in zo'n wedstrijd dan helemaal geen dominant voetbal. Ik dacht dan: heb jij dezelfde wedstrijd gezien?"

"Misschien is hij wel van gedachten veranderd, toen hij de wedstrijd later terugkeek. Je wil ook niet negatief zijn tegenover je spelers, omdat je dan indirect negatief bent over het team", zo geeft De Boer aan. Hij is lovend over Ten Hag. "Ik denk dat hij een heel goede manager is. Ik moet zeggen dat hij ook overtuigd heeft in de FA Cup, want hij had een heel tactisch plan opgezet", doelt De Boer op de finale. "Hij is in staat om een team te laten renderen, dat heeft hij hier laten zien."

"Soms heb je aanlooptijd nodig. Volgens mij deed Ferguson er ook aardig lang over om succesvol te worden. Ik zou hem zeker nog een jaar geven. Ik heb gezien hoe hij werkt: hij is een workaholic, dat is ongelofelijk. Iedereen kan hard werken, maar hij heeft ook de kennis."

Lees meer:
0 reacties