Ten Hag lyrisch over Kudus: ''Hij heeft een ongelooflijke potentie''

Ajax-trainer Erik ten Hag was tevreden met het spel van zijn team tegen Eintracht Frankfurt. De Amsterdammers wonnen het oefenduel met 2-1, het hadden echter meer goals moeten zijn.

"De scherpte ontbreekt voor de goal, want uiteindelijk moet het eigenlijk 4-0 zijn", vertelt Ten Hag na afloop tegen Ziggo Sport. "Wij werden uitgedaagd en we bleven onverstoorbaar. Dat is een uitstekende test voor ons. In allerlei opzichten ben ik heel tevreden. Inderdaad ook met de tegenstander, die heel scherp speelt, en dan geeft het een extra lekker gevoel dat je overtuigend wint."

Quincy Promes speelde vandaag op 10. "Hij heeft er vorig seizoen een paar keer uitstekend gespeeld. Bij andere clubs heeft hij er ook uitstekend gespeeld, maar hij kan ook uitstekend spelen in de spits of als linkerspits", zo vindt Ten Hag.

Mohammed Kudus maakt een goede indruk op Ten Hag. De nieuweling bewees zich met een goal. "Hij heeft een ongelofelijke potentie, daar gaan we heel veel plezier aan beleven. Hij is op meerdere posities inzetbaar en die multifunctionaliteit kan ons goed helpen dit jaar."

Lees meer: