Ten Hag maakt indruk: ''Iedereen ziet hoe bijzonder Ajax is''

Ajax liet de voetbalwereld afgelopen dinsdag weer genieten van geweldig voetbal. Met name de manier hoe ze aan het aanvallen waren viel in de smaak bij Willem Vissers. Vissers ziet ook dat Ajax bezig is om een stempel op de geschiedenis te drukken. 

"Eeuwige roem verzamelen. Gespreksstof zijn bij de koffiemachine. Plezier krijgen in het spelletje en voetbal zien als maatschappelijk bindmiddel." Dat vond Johan Cruijff altijd heel belangrijk. "Onvergetelijk blijven met voetbal dat herinneringen creëert. Daarvoor is een voor- of nadeeltje met een scheidsrechter onvoldoende. Want zo is het voetbal in tijden van de videoarbiter VAR, ook na Chelsea – Ajax (4-4): het gaat nog meer dan voorheen over de arbitrage, ook als de onvergetelijkheid van het voetbal zelf om aandacht vraagt", schrijft Vissers in de Volkskrant

"Dat de mensen over je blijven praten, was Johan Cruijffs hoogste doel. Een van de doelstellingen in zijn bijna tien jaar geleden begonnen revolutie bij Ajax was: de club weer bij de Europese top laten horen, met spraakmakend voetbal, uitgaande van eigen kracht en Mensen vermaken met een creatieve spelvorm", aldus 55-jarige sportjournalist. 

Volgens Vissers is dat wel gelukt. "Dat is gelukt met het Ajax van trainer Erik ten Hag, vol mannen met flair en technisch vermogen. Onvergetelijk zijn de wedstrijden in de Champions League, over heel 2019 genomen. Ze drukken een stempel op de geschiedenis."

De chef-sport van de Volkskrant heeft er vertrouwen in dat Ajax gaat overwinteren in de Champions League. "Iedereen ziet hoe bijzonder Ajax is. Ondanks de teleurstellende 4-4 (na 1-4) ligt het bereiken van de achtste finales in eigen hand, met duels tegen Lille (uit) en Valencia (thuis) te gaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
za 10 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
SC Heerenveen -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 1 2 3
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
Bekijk de hele stand