Ten Hag niet mee naar Curacao: "Dat moet uiterst zorgvuldig"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag is niet langer de trainer van Ajax. De oefenmeester gaat aan de slag bij Manchester United en kan hierdoor niet mee met de rest van de Ajax-selectie naar Curaçao. In Engeland wacht Ten Hag een hele opgave.

"Omdat we zijn overeengekomen dat ik vanaf 16 mei in dienst van Manchester United ben. In de voorbereiding op het seizoen moet daar nog het een en ander gebeuren", wordt Ten Hag geciteerd door de Telegraaf. zegt de nieuwe coach van The Mancunians eufemistisch. "Onder meer wat de invulling van de staf en de samenstelling van de selectie betreft. Ik zal mijn stempel gaan drukken en dat moet uiterst zorgvuldig."

Eerder gaf Cristiano Ronaldo al aan uit te kijken naar de samenwerking met Ten Hag. "En ik kijk ernaar uit om met hem te werken. Ronaldo is een gigant. Door wat hij al heeft laten zien en ik denk dat hij nog steeds heel ambitieus is. Natuurlijk wil ik hem er graag bij houden. Hij is dit jaar heel belangrijk voor Manchester United geweest en kan geweldige statistieken overleggen."

Ten Hag is zich bewust van de meningen die altijd rondom de club zingen. "Misschien is de kritiek daar heviger. De club heeft nu eenmaal een grotere fanschare en meer reikwijdte dan Ajax, omdat Engeland veel groter is, de Premier League veel groter is en eigenlijk alles veel groter is. Het is in vergelijking met Nederland factor 2, 3, 4 of misschien nog wel meer. Gelukkig heb ik steeds meer bagage gekregen hoe ik met bepaalde krachtenvelden moet omgaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand