'Ten Hag op de wip': "Dat wordt cruciaal voor zijn toekomst"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Zondagmiddag speelt Manchester United de halve finale van de FA Cup tegen Coventry City. Sjoerd Mossou denkt dat de wedstrijd cruciaal is voor de toekomst van Erik ten Hag.

Het lukt Ten Hag in zijn tweede seizoen in Engeland niet om zijn ploeg constant op niveau te laten voetballen. "De manager krijgt intern weliswaar veel steun van de nieuwe mensen, maar aan de realiteit valt niet te ontkomen: het duel met Coventry City wordt cruciaal voor zijn toekomst", schrijft Mossou in het Algemeen Dagblad. "Maar zekerheid is er amper bij het United van nu."

De grootmacht uit Manchester gaat al maanden door een transitieperiode. "Ten Hag is nog altijd nauw betrokken bij alle plannen richting het nieuwe seizoen; de Nederlander verheugt zich erop in de nieuwe structuur te gaan werken, waarin hij meer een echte hoofdtrainer zal zijn dan een manager. Maar de komende weken moet Ten Hag wél eerst het definitieve vertrouwen zien af te dwingen dat hij nog altijd de beste optie is", vervolgt de journalist.

De FA Cup is nog de enige kans op een prijs dit seizoen voor Ten Hag en co. Echter kan Manchester United nog altijd achtste eindigen in de Premier League, de laagste eindklassering ooit sinds de oprichting van de competitie.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand