Ten Hag over Manchester: "Er moeten een hoop zaken geregeld worden"

Erik ten Hag voor de microfoon van ESPN
Erik ten Hag voor de microfoon van ESPN Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag stopt bij Ajax en verkast zeer spoedig naar Engeland. Na de wedstrijd tegen Vitesse blikte hij terug op zijn periode in Amsterdam.

"Je maakt zoveel mee en dat neem je mee in je bagage", zegt Ten Hag tegen ESPN. "Natuurlijk wordt er wat van je managementkwaliteiten gevraagd. Dat maak je alleen maar mee als je ermee geconfronteerd wordt en dat heb ik gedaan. Daarin hebben we vele keuzes gemaakt en heel veel dingen zou ik precies weer zo doen."

De Ajax-trainer is ook voor de camera sterker. "Dat moet je ook veel doen, je wordt er vaak mee geconfronteerd en dan gaat het je ook steeds makkelijker af. Maar uiteindelijk gaat het om de kleedkamer. De kleedkamer moet je managen en je moet zorgen dat het functioneert, dat is het belangrijkste voor een trainer, want daarmee win je wedstrijden."

Manchester United krijgt nu de aandacht. "Dat is ook nodig, want er moeten een hoop zaken geregeld worden. Ik kijk ernaar uit en ik heb er ook de energie voor, maar niet desalniettemin zal er nog even ruimte zijn om echt de tank weer helemaal op te laden en dat zal ook nodig zijn."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 6 aug. 2022, 16:30
Eredivisie
Fortuna Sittard -
-
Ajax -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Ajax -
-
FC Groningen -
zo 21 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
Sparta Rotterdam -
-
Ajax -
zo 28 aug. 2022, 12:15
Eredivisie
FC Utrecht -
-
Ajax -
za 3 sep. 2022, 16:30
Eredivisie
Ajax -
-
SC Cambuur -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 AZ 0 0 0
3 Excelsior 0 0 0
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
Bekijk de hele stand