Ten Hag: "Veel emotie, een echte derby, 2-2 is een terechte uitslag"

Erik ten Hag in het stadion van FC Twente
Erik ten Hag in het stadion van FC Twente Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag kan leven met het 2-2 gelijkspel van zijn Ajax op bezoek bij AZ. De trainer is eerlijk en vindt dat zijn ploeg ook niet recht had op meer.

"In de eerste helft hebben we gedicteerd en waren we bij fases vrij goed in het veldspel. Het was een intense wedstrijd van beide kanten. Veel emotie, een echte derby. De 2-2 is een terechte uitslag", zegt Ten Hag tegen ESPN. "In de tweede helft moesten we veel meer doen om aan de bal te blijven. Zij scoorden en kwamen zelfs op voorsprong."

Ten Hag zag een fout bij de 1-1. "We stonden goed georganiseerd, maar het kwam vooral omdat we elkaar geen opties gaven. Dan kan de tegenstander zover niet komen. Dat we beter moeten verdedigen is duidelijk en de tweede goal.. Dat mag niet gebeuren. Het begon met een verre inworp. Dan is het blijven dekken tot de situatie klaar is. Degene die hem liet lopen, weet het wel."

Toch is hij niet geheel ontevreden over het resultaat. "2-2 bij AZ is een goede uitslag. We hebben het stuur nog steeds in handen. De spirit en positivisme moeten we hoog houden. We moeten ons nu richten op Heerenveen", besluit Ten Hag.

Lees meer:
0 reacties