Ten Hag: "We hebben een geweldige winnaarsmentaliteit getoond"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Ajax-trainer Erik ten Hag geniet na het winnen van de titel. De trainer vertrekt naar Manchester United maar neemt nog één grote prijs op zijn rekening.

"Ik ben intens blij. Dit is geweldig. Tot aan februari hebben we uitstekend gespeeld, maar daarna hebben we problemen gehad met heel veel wisselingen. Toch moet ik de groep prijzen. We hebben een geweldige winnaarsmentaliteit getoond", vertelt hij bij ESPN.

Hij dacht altijd dat het zou gaan lukken. "Ik heb nooit getwijfeld. Na de winter hebben we een wedstrijd verloren en een keer gelijk gespeeld, maar voor de rest hebben we alles gewonnen. Dat toont aan dat we flexibel zijn en kunnen omgaan met tegenslagen. Tactisch speelden we vaak sterk en uiteindelijk hebben we de schaal binnengehaald."

Het ging niet altijd soepel. "Soms hebben we onszelf in de problemen gebracht, maar de winnaarsmentaliteit was zo sterk. Aangevoerd door een aantal leiders hebben we hier een winnaarscultuur van ijzer gecreëerd. We zijn als een collectief blijven opereren en dat brengt ons uiteindelijk de prijzen. Dit geeft ongelooflijk veel voldoening."

Lees meer:
0 reacties