Ten Hag ziet verval bij Ajax: "Dat deden we niet goed, vond ik"

Erik ten Hag
Erik ten Hag Foto: © Pro Shots

Erik ten Hag koos tegen AZ opnieuw voor een systeem met vier middenvelders en twee aanvallers. De trainer zag het in de eerste helft goed uitpakken, maar na rust had de ploeg het moeilijker in Alkmaar.

"Ik denk dat we dominant aan de bal waren, nadat we de veldbezetting goed voor elkaar kregen. AZ had moeite om de druk op Ajax te krijgen, we speelden een aantal keren goed tussen de linies door en werden ook dreigend. Al waren er geen echte open kansen", aldus Ten Hag in De Telegraaf. "Uiteindelijk maakten we een heel goede goal, waardoor we met een voorsprong de rust ingingen."

"In de rust hebben we erop gehamerd elkaar opties te blijven geven, maar dat deden we duidelijk niet", vervolgt de trainer, die in de tweede helft een groot verval zag bij zijn ploeg. "AZ gaf wat meer druk, nam risico en wij waren te neutraal in het vrijlopen. We hadden veel meer moeten doen om aan de bal te blijven, waardoor er ruimtes zouden ontstaan. Dat deden we niet goed, vond ik."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties