Ten Voorde: "Als Ajax hem terug wil hebben, ben je kansloos"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Sportfoto-oost

Naci Ünüvar speelt dit seizoen op huurbasis bij FC Twente. De vleugelaanvaller moet het vooral doen met invalbeurten bij de Tukkers, die geen optie tot koop hebben bedongen bij de huurdeal met Ajax.

FC Twente heeft geen optie tot koop bedongen, maar kan misschien toch langer door met Ünüvar. Het is namelijk maar de vraag of de twintigjarige buitenspeler een kans krijgt bij Ajax, waar hij nog tot medio 2026 onder contract staat. Het is niet bekend wat FC Twente van plan is.

"Dat is nog te vroeg", laat clubwatcher Leon ten Voorde weten in de podcast De Warming-up. "Ünüvar heeft echt specifieke kwaliteiten, elke liefhebber kan daar van genieten. Hij heeft echt rendement. Tenminste, als hij op die plek komt. Je ziet hoe hij die bal afmaakt tegen Excelsior bij die goal die werd afgekeurd, hoe hij die bal afmaakt uit bij Sparta en hoe koel hij blijft tegen Ajax als hij één-op-één met de keeper komt."

Ten Voorde ziet echter ook de minpunten bij Ünüvar. "Hij heeft in de Ajax-jeugd gespeeld, waar je altijd op de helft van de tegenstander speelt. Dan zijn de ruimtes veel kleiner. Ik heb weleens het gevoel dat het voor hem te veel kracht kost om de meters te overbruggen naar achteren, wat ook wordt gevraagd in het hedendaagse voetbal. Hij heeft die inhoud nog niet", aldus Ten Voorde, die niet weet wat FC Twente gaat doen. "Je bent afhankelijk van Ajax. Als Ajax hem terug wil hebben, ben je kansloos."

Lees meer:
0 reacties