Ten Voorde: "Ondanks alle problemen denk ik dat Ajax kampioen wordt"

Leon ten Voorde
Leon ten Voorde Foto: © Orange Pictures

Maar liefst drie trainers van Ajax werden ontslagen na een duel met FC Twente. Jan Wouters, Co Adriaanse en Marcel Keizer vonden hun Waterloo na een treffen met de Enschedeërs. Nu ligt ook de huidige Ajax-trainer Alfred Schreuder onder vuur met een wedstrijd tegen FC Twente op de rol.

"Als FC Twente daar wint, dan krijgt Schreuder het heel moeilijk", zegt FC Twente-watcher Leon ten Voorde in de podcast De Ballen Verstand. "Maar ik denk nog steeds, ondanks alle problemen bij Ajax, dat zij kampioen gaan worden op basis van het feit dat zijn gewoon individueel de meeste kwaliteit hebben. Van alle ploegen bovenin hebben ze ook gewoon nog steeds de meeste creativiteit. Dus ik denk dat nog steeds."

Ten Voorde ziet FC Twente dan ook niet zomaar winnen in de Johan Cruijff ArenA. "In Amsterdam is FC Twente doorgaans niet zo heel gelukkig. Het is in ieder geval wel een pikante wedstrijd, ook met het oog op de sfeer in Amsterdam. Het Umfeld in Amsterdam is helemaal klaar met Schreuder. Dus als het daar na een kwartier niet 1-0 is en er gaat een bal over de zijlijn, dan weet je wat er gaat gebeuren. Het wordt hoe dan ook een bijzondere avond en een geweldige uitdaging voor FC Twente om te laten zien dat ze het ook in uitwedstrijden kunnen en terecht bij de eerste vier staan. Dat is de uitdaging", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Stand
# Team GS DS P
1 Feyenoord 33 52 82
2 PSV 33 48 72
3 Ajax 33 50 69
4 AZ 33 34 67
5 FC Twente 33 37 61
6 Sparta Rotterdam 33 18 56
7 FC Utrecht 33 4 51
Bekijk de hele stand