Ten Voorde wijst naar Berghuis: "Triest dat ik dit moet zeggen"

Steven Berghuis
Steven Berghuis Foto: © Orange Pictures

Steven Berghuis kwam afgelopen weekend allesbehalve positief in het nieuws. De aanvaller van Ajax haalde na de wedstrijd tegen FC Twente uit naar een supporter.

In de podcast De Ballen Verstand gaat Leon ten Voorde in op het incident. "Kan hij dat doen als speler: Nee. Het is uitermate onhandig, onprofessioneel en gewoon dom. Aan de andere kant is er ook wel zoiets van... Tegelijkertijd hoor ik ook het interview van Joey Veerman, wat hij allemaal aan bedreigingen over zich heen heeft gekregen. Er is een keer een grens", zegt de journalist.

Ten Voorde gaat verder: "Wat Berghuis doet, dat kun je niet doen. Je weet dat het gefilmd wordt. Maar hij doet zoiets niet vanuit het niets. Hij is daar geprovoceerd. Een paar dingen snap ik niet. Allereerst snap ik niet dat die dranghekken daar zo dicht bij die bus van Ajax staan. Dat vind ik heel triest dat ik dit moet zeggen, maar zo is het wel."

"Wat ik ook niet snap, het was voor de supporters van FC Twente een geweldige middag. Het afscheid van Brama, het was geweldig weer, je wint van Ajax, 30.000 man. Het was gewoon echt een hele leuke middag. Ik stond daar in de catacomben en dan gaan die Ajax-spelers om het hoekje, die lopen langs je heen, die gaan naar buiten en dan hoor ik constant, bij elke speler, gejoel en dat kinderachtige 'helemaal niets in Amsterdam'. Dat vind ik altijd zo'n calimerogedrag. Wees blij met de prestatie van je eigen ploeg."

"Dan denk ik: als volwassen mensen ga je daar spelers van de tegenstander uitjoelen of provoceren. Kom op. Dat gaat toch helemaal nergens over? Tubantia krijgt ook nog FC Twente-supporters op hun dak, omdat wij wat gemeld hebben vanuit een anonieme getuige", doelt Ten Voorde op het verhaal van Tubantia over dat Brian Brobbey racistisch bejegend zou zijn, waarna Berghuis uithaalde.

Zet €10 euro in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in Ajax komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op Ajax (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
RKC Waalwijk
21:00
Ajax
zo
8/10
Ajax
14:30
AZ
zo
22/10
FC Utrecht
12:15
Ajax
zo
29/10
PSV
14:30
Ajax
za
4/11
Ajax
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
11 PEC Zwolle 6 -4 7
12 SC Heerenveen 6 -7 6
13 RKC Waalwijk 6 -8 6
14 Ajax 5 -3 5
15 Vitesse 6 -7 3
16 FC Utrecht 6 -10 3
17 FC Volendam 5 -8 1
Bekijk de hele stand