Terugkeer van Kroes bij Ajax? "Zit hem in opvoeren van de druk"

Alex Kroes
Alex Kroes Foto: © BSR Agency

Het is binnen Ajax niet duidelijk hoe het verder moet op bestuurlijk niveau. Dat vertelt journalist Lentin Goodijk van Voetbal International.

Er wordt volgens de journalist nu heel veel overlegd over hoe het verder moet. Een terugkeer van Alex Kroes lijkt echter geen optie. "In principe is die kans niet zo heel erg groot omdat Michael van Praag duidelijk heeft laten weten hoe hij erin staat en hoe de RvC erin staat. Die zijn direct verantwoordelijk voor het ontslag van directieleden. Van Praag heeft heel duidelijk gemaakt dat hij geen algemeen directeur en ook geen technisch directeur wil hebben."

Wel zou het op een andere manier kunnen veranderen. "Of hij moet op een ander standpunt worden gebracht als de druk groot wordt vanuit de bestuursraad, vanuit de leden of vanuit de supporters, zodat hij over zijn trots heen stapt. Nog kun je dan afvragen of dat een heel vruchtbare grond is om samen te werken. Van Praag en Kroes en alles wat eromheen is gebeurd. Juridisch is het vertrek van Kroes moeilijk aan te vechten. Het zit hem echt in het opvoeren van de druk."

Ook zouden rigoureuze maatregelen kunnen helpen. "Er is voor de bestuursraad nog een soort nucleaire optie om de hele RvC af te zetten. Dat is ook een juridisch heel ingewikkeld proces. Dan moet door de ondernemerskamer een nieuwe RvC worden aangesteld. Dat is eigenlijk ook niet in het belang van Ajax. Ze zijn nu toch met zijn allen bezig om een compromis te vinden of een uitweg, en dat zal nog wel even zo doorgaan", besluit Goodijk.

Lees meer:
0 reacties