The Athletic trekt conclusie: "Zal met grote spijt terugkijken"

Jordan Henderson tegen FC Volendam
Jordan Henderson tegen FC Volendam Foto: © BSR Agency

Dinsdagmiddag kwam naar buiten dat Jordan Henderson definitief meegaat met The Three Lions richting het EK in Duitsland. De Engelse middenvelder van Ajax kampte met veel blessures en dit zou de doorslag zijn geweest om hem niet te selecteren

De Ajax-middenvelder stond vijf weken aan de kant met een hamstringblessure. Southgate vond het een moeilijke beslissing. "Henderson zal met grote spijt terugkijken op zijn keuzes," schrijft  The Athletic. Het medium noemt het "verrassend, maar begrijpelijk" dat Henderson niet naar het EK gaat. Hij had een "ellendig" seizoen en kon Southgate niet overtuigen met zijn spel bij Ajax. "Southgate zal zijn leiderschap missen, maar kwalitatief blijft Henderson nu achter", zo is de conclusie van het Engelse medium.

Opvallend is dat er dit keer geen "fitheidscompromis" is gesloten. Voor het EK in 2021 nam Southgate de niet geheel fitte Henderson wel mee, wat een goede keuze bleek, omdat hij een belangrijke rol speelde en Engeland de finale bereikte, die zij uiteindelijk op penalty's van Italië verloren.

Lees meer:
0 reacties