Theo Janssen eerlijk: "Moet bijna mijn excuses aanbieden aan de NOS"

Theo Janssen
Theo Janssen Foto: © NESimages

Theo Janssen vreesde maandag voor het einde van Vitesse. Het clubicoon was onderweg naar de studio van de NOS toen naar buiten kwam dat de deal tussen Coley Parry en Guus Franke niet door leek te gaan.

Het zorgde voor flink wat stress bij de voormalig speler van Vitesse, Racing Genk, FC Twente en Ajax. "Ik ben normaal heel nuchter, maar toen dacht ik voor het eerst: oké, misschien is het wel niet goed en hebben we straks geen Vitesse meer", zegt Janssen tegenover het ANP. "Voor mij zou dat heel erg zijn. Ik ben in mijn hart supporter."

"Ik ben al meer dan 23 jaar werkzaam bij deze club, meer dan helft van mijn leven. Als dit weg zou vallen, valt een gedeelte van mij ook weg. Dat zou heel spijtig zijn. Niet alleen voor mij, maar voor alle medewerkers", aldus de oud-voetballer.

Janssen was daardoor flink onrustig, terwijl hij de analyse moest verzorgen bij Frankrijk-België. "Ik moet bijna mijn excuses aanbieden aan de NOS. Ik was niet volledig bij die wedstrijd omdat ik heel erg bezig was met wat er hier gebeurde. Dat zei me wel veel, dat heb ik niet vaak."

Hij hoorde uiteindelijk, toen hij na 21:00 uur terugkwam bij het trainingscomplex van Vitesse dat er toch een deal leek te komen. "Om 01.30 uur kwam er groen licht en hebben we met elkaar een pilsje gedronken. Dit was een heel belangrijke slag voor de club. Het is gunstig dat we die nu hebben gepakt, anders hadden we hier vandaag misschien niet eens meer gezeten. Het is nu aan de beroepscommissie van de KNVB."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand