Theo Janssen: "Feyenoord zat meer in m'n hart dan Ajax dat zat"

Theo Janssen speelde voor Vitesse, FC Twente en Ajax, maar groeide van huis uit op met Feyenoord. De oud-prof kwam echter nooit uit voor de Rotterdammers.

"Die momenten zijn er geweest", verklapt Janssen voor de camera van FCUpdate. "Feyenoord is één of twee keer geweest, alleen had het toen te maken met de problemen die er waren binnen de club. Er waren financiële problemen binnen Feyenoord. Dat was wel een dingetje. Ik had graag bij Feyenoord gespeeld. Ik denk dat ik daar ook heel goed gepast had."

Janssen had ook zelf water bij de wijn kunnen doen voor een contract in De Kuip. "Ja, maar hoeveel water moet je geven?", reageert hij. "Ik bedoel dat als je een stap maakt van een club als FC Twente, wat het heel goed doet, kampioen wordt en voor de bovenste plekken speelt... Feyenoord zat in een fase dat ze zevende of achtste werden, omdat het gewoon echt slecht ging met de club. Dan kan je wel naar een hele mooie club gaan, maar dan ga ik eigenlijk achteruit. En je wil vooruit."

Janssen had anders wellicht wel bij Feyenoord gespeeld. "Misschien", beaamt de oud-international. "Maar ik heb er niet gespeeld en kan van alles roepen. Als het aan mij lag, had ik tien jaar bij FC Barcelona gespeeld. Maar daar heb ik niet gespeeld", aldus Janssen, die niet compleet gegrepen was door het Feyenoord-virus. "Ik ben ook naar Ajax gegaan, omdat ik Ajax ook een mooie club vind. Het is niet zo dat ik vanuit huis Feyenoorder ben, dat ik Ajax ineens een slechte club vind of geen leuke club. Anders had ik er niets gespeeld. Maar Feyenoord zat meer in m'n hart dan Ajax dat zat."

Lees meer:
0 reacties