Theo Janssen heeft het zwaar: "Bestaat de club straks nog wel?"

Theo Janssen op de bank bij Vitesse
Theo Janssen op de bank bij Vitesse Foto: © Orange Pictures

Het is al lange tijd zeer onrustig bij Vitesse. Clubicoon Theo Janssen ziet van dichtbij wat de chaos bij de Arnhemse club doet met alle betrokkenen, maar probeert er zelf zo rustig mogelijk onder te zijn.

Vitesse staat onderaan in de Eredivisie en zit al tijden middenin een overnameproces. "Iedereen heeft zorgen. Grote zorgen. Is mijn baan veilig? Moet ik op zoek naar iets anders? Er heerst heel veel onzekerheid", vertelt Janssen aan de Gelderlander. "Dit grijpt zó enorm in. Overal waar ik kom, zijn er vragen. ‘Hoe gaat het met de club? Bestaat Vitesse volgend jaar nog wel?’ En ik heb geen idee.”

De oud-vrijetrappenspecialist blijft zo rustig mogelijk. "Ik ben wel gewend dat er altijd zaken spelen bij Vitesse. Ik zit er al zo lang. Onrust hoort bij de club. Alleen: dit is wel zwaar", geeft hij toe. "Ik ben altijd positief. Dat de club overleeft. Maar nee, dat weet ik momenteel dus ook niet.”

Voor Janssen was het extra vervelend dat hij na de exit van Phillip Cocu van het eerste terug moest naar de jeugd. De oud-prof hoeft voorlopig nog geen hoofdtrainer te worden van een eerste elftal. "Ik geniet op mijn wijze. Ik heb een heel mooie baan. Ik zit bij Vitesse en train ambitieuze jongens", legt hij uit. "Er is geen masterplan. Misschien is dat niet goed, maar zo steek ik nu eenmaal in elkaar."

Lees meer:
0 reacties