Theo Janssen krijgt flinke tegenslag: "Een breuk is nooit leuk"

Theo Janssen op de bank bij Vitesse
Theo Janssen op de bank bij Vitesse Foto: © Orange Pictures

Theo Janssen baalt enorm dat hij niet meer assistent bij het eerste elftal van Vitesse is. Als het aan oud-speler van Ajax ligt blijft hij wel werkzaam bij de club uit Arnhem.

Na het vertrek van Phillip Cocu moeten ook zijn twee assistenten plaatsmaken voor de technische staf van interim Edward Sturing. "Een breuk is nooit leuk", reageert Janssen in De Gelderlander. "En deze al helemaal niet. Ik had uiteraard andere verwachtingen. Maar de prestaties waren niet goed. Dat heeft dan consequenties."

Janssen voert gesprekken met de club voor een andere functie. "Ik was altijd supporter, werd later voetballer bij deze club en daarna trainer. Mijn hart ligt bij Vitesse. En dan is dit een tegenslag. Dat kan ik niet ontkennen. Maar ik laat mijn club niet in de steek", laat hij weten. "Ik moet even alles laten bezinken, maar dan wil ik weer snel aan de slag. We stippelen zo een koers uit voor de toekomst."

Er is dan ook geen enkele sprake van rancune, verzekert de voormalig vrijetrappenspecialist. "Ik hoop echt dat ze punten pakken en Vitesse behouden voor de Eredivisie", aldus Janssen. "De club staat er beroerd voor. Er is door de leiding een keuze gemaakt. Die accepteer ik. Ik ben niet groter dan de club. Ik ben onderdeel van deze club.”

Lees meer:
0 reacties