Theo Janssen krijgt met 'monsterklus' vertrouwen van Vitesse

Theo Janssen
Theo Janssen Foto: © NESimages

Theo Janssen kan aan de bak bij Vitesse. De voormalig voetballer krijgt de volledige scouting van de Arnhemse club in handen, zo meldt De Gelderlander. Janssen begint direct aan de 'monsterklus'.

De voormalig speler van onder meer Vitesse, FC Twente en Ajax is de opvolger van Daniel Ebbert, die per 1 april vertrekt naar VfB Stuttgart. Janssen was eerder al scout bij Vitesse en ging daarna aan de slag als trainer van diverse teams. Onder Phillip Cocu was hij assistent-coach en daarna werd hij trainer van het beloftenteam.

Nu moet Janssen de selectie in kaart gaan brengen en lijsten met potentiële versterkingen aandragen bij de clubleiding. De Gelderlander spreekt van een 'megaklus'. "Bij de club uit de Gelderse hoofdstad ligt niets klaar. Stapt hoofd scouting Ebbert al snel op, na dit seizoen vertrekt ook technisch directeur Benjamin Schmedes. Zodoende zijn er geen spelers of zaakwaarnemers meer benaderd", wordt er geschreven.

Ook lopen er veel contracten af in Arnhem. "Janssen kan bij zijn werkzaamheden wel putten uit de databank van Vitesse. Die is door Ebbert en Schmedes bijgehouden. Maar de Arnhemmer zal, met hulp van zijn netwerk en stafleden bij de club, zelf de scouting moeten opzetten", aldus Lex Lammers.

Lees meer:
0 reacties