Theo Janssen schrok van Ajax-FC Twente: "Had ik niet verwacht"

Theo Janssen
Theo Janssen Foto: © NESimages

Theo Janssen was zondag erg teleurgesteld door het vertoonde spel van FC Twente. De Tukkers verloren met 2-1 van Ajax.

De uitslag kwam als een verrassing voor Janssen. "Nee, dat had ik absoluut niet verwacht", geeft hij toe in Studio Voetbal. "Ik vond Twente heel erg tegenvallen. De eerste helft was nog oké, maar de tweede helft... Ik vond ze echt bedroevend spelen. Er zat weinig geloof in, weinig durf. In de laatste tien minuten zag je dat ze moesten en werd het weer wat beter."

Pierre van Hooijdonk is ondanks de nederlaag van de Tukkers lyrisch over het duo Mees Hilgers Robin Pröpper. "Dat zijn wel jongens die weten wat je moet doen in topwedstrijden. Ik vind ze het hele seizoen al goed. Hilgers is nog ietsje jonger, daar zit ontzettend veel potentie in. Pröpper, Hilgers en de keeper (Lars Unnerstall red.) zijn wel jongens die ervoor zorgen dat Twente staat waar ze nu staan."

Volgens de oud-spits beschikt Joseph Oosting over een brede, voetballend sterke selectie. "Ze kunnen bijvoorbeeld een Ünüvar brengen wat voor verdedigers, die nooit gewisseld worden, heel vervelend is. Die kan je dol draaien", aldus Van Hooijdonk. "En de creativiteit op het middenveld met Michel Vlap en Sem Steijn, plus de doelpunten van Ricky van Wolfswinkel."

Lees meer:
0 reacties