Timber over dubbele prijs: "Dus krijg ik daarom die waardering"

Jurriën Timber is Talent van het Jaar en de Speler van het Jaar van de Eredivisie. De Ajacied, die deze zomer wél in Amsterdam bleef, is ontzettend dankbaar voor de prijzen.

"Ik heb heel veel geleerd van mijn moeder. Zij is de sterkste vrouw die ik ken", vertelt hij bij de toespraak uitgezonden op ESPN. "Dit is niet vanzelfsprekend. Dit is een geschenk, dat ik elke dag op het voetbalveld mag staan met de beste spelers en coaches om me heen. Twee prijzen, geschiedenis schrijven op zo’n manier, het zo krijgen van mijn moeder, broers en mijn familie hier."

Waarom is hij de beste? "Misschien ben ik op een andere manier verdediger, dus krijg ik daarom die waardering. Ik denk ook dat ik heel erg constant ben gebleven door heel het seizoen. Ik blijf hongerig om verder te blijven groeien en meer te willen. Zo ben ik ook bij deze prijzen gekomen."

Ook Erik ten Hag is trots. "In voetbal krijg je niets voor niets. Jij laat het elke keer weer zien. Jij hebt het vaak over eten of gegeten worden en jij doet het op een hele zelfbewuste manier. Dat zagen wij in jou, toen jij tegen sc Heerenveen debuteerde. Op je volgende wedstrijd moest je lang wachten. Toen wij je de tweede wedstrijd lieten spelen, heb je de lijn doorgetrokken en was je niet meer weg te denken uit het elftal."

"Al heel snel nam je ook een leidende rol op je. Met jouw instelling en deze houding ga jij je weg vervolgen. Ik heb er absoluut geloof in en dat heb jij zelf ook. Ik weet zeker dat je altijd de steun hebt van je mooie en warme gezin en familie. Als je op deze weg verdergaat, zullen je prestaties alleen maar verder doorgroeien en zal je een ontzettend mooie carrière gaan krijgen", besluit Ten Hag.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 8 okt. 2022, 16:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
Ajax -
zo 16 okt. 2022, 20:00
Eredivisie
Ajax -
-
Excelsior -
za 22 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
RKC Waalwijk -
-
Ajax -
za 29 okt. 2022, 18:45
Eredivisie
Ajax -
-
Vitesse -
zo 6 nov. 2022, 16:45
Eredivisie
Ajax -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 AZ 8 11 20
2 Ajax 8 17 19
3 PSV 8 15 18
4 Feyenoord 8 11 17
5 FC Twente 8 10 16
Bekijk de hele stand