Tobiasen over Ajax-tijd: "Zegt genoeg over hoe goed onze ploeg was"

Ole Tobiasen
Ole Tobiasen Foto: © Pro Shots

Ole Tobiasen weet hoe het is om kampioen te worden met Ajax. Woensdagavond hoopt hij het titelfeest van de Amsterdammers nog even uit te kunnen stellen.

De Deen werd in 1998 kampioen met de Amsterdammers. "We waren oppermachtig, scoorden dat seizoen meer dan honderd doelpunten in de eredivisie. Ik weet nog dat Edwin van der Sar een penalty mocht nemen tegen De Graafschap. Dat zegt genoeg over hoe goed onze ploeg was", blikt Tobiasen terug in de Leeuwarder Courant.

"Met jongens als Brian Laudrup, Shota Arveladze en Jari Litmanen. Ik had tijdens dat seizoen een basisplaats, tot ik in november geblesseerd raakte aan mijn knie", vervolgt de huidige trainer van SC Heerenveen. Hij wil zijn oude clubs de titel niet cadeau doen. "We willen daar natuurlijk een goed resultaat halen, maar moeten ook genieten."

Dusan Tadic met de schaal

Ajax wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

Ajax is al kampioen, maar speelt zondagmiddag nog wel de laatste competitiewedstrijd op bezoek bij Vitesse. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity voor een overwinning van Ajax nu maar liefst 30 keer je inzet! Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties