Ton du Chatinier waarschuwt FC Utrecht: "Kijk maar naar Ajax"

Ton du Chatinier
Ton du Chatinier Foto: © Pro Shots

Na vijftien jaar bij het eerste van FC Utrecht hangt Mark van der Maarel na dit seizoen zijn voetbalschoenen aan de wilg. Ton du Chatinier vindt het afscheid van de ervaren verdediger een groot gemis voor de ploeg van Ron Jans. 

Het 34-jarige clubicoon had dit seizoen op het veld misschien niet het grootste aandeel, maar voor de club zijn zulke type enorm van belang, weet Du Chatinier. "Zolang het kan, moet je ze erbij houden. Ze kennen de club door en door, ze kunnen de nieuwe jongens wegwijs maken", legt hij uit bij ESPN. "Verlies je dat, dan kan het heel snel fout gaan, kijk maar naar Ajax."

Van der Maarel speelt donderdagavond tegen Sparta Rotterdam mogelijk zijn 400ste wedstrijd voor FC Utrecht en daarna misschien nog de finale van de play-offs. Daarna zal de rechtsback overgaan tot een kantoorfunctie bij de club. "Van mij mag hij voor altijd bij Utrecht betrokken blijven. En geloof mij: net als in die zestien seizoenen op het veld, zal Mark ook hier altijd weer komen bovendrijven", besluit Du Chatinier. 

Lees meer:
0 reacties