Topseizoen Daley Blind verklaard: "Hij is de Spil in de opbouw"

Daley Blind juicht voor Girona
Daley Blind juicht voor Girona Foto: © Pro Shots

Daley Blind heeft een fantastisch seizoen achter de rug met Girona. De Spaanse ploeg eindigde als derde in de competitie, wat kwalificatie voor de Champions League betekent.

Vanaf de eerste dag dat Blind terugkwam bij Girona, is hij basisspeler. Sam Marsden volgt de Spaanse club namens ESPN. Hij vindt dat de rol van Blind niet onderschat mag worden. “Zijn rol was enorm. Girona wilde hem hebben, en hij wilde naar Girona om weer aan spelen toe te komen. Hij past er goed bij de manier van spelen van Míchel, met de focus op balbezit.”

Zo geeft de verslaggever aan dat er gewisseld wordt van het aantal verdedigers. Blind is dan de spil in de opbouw. Hij is de verdediger die het meest aan de linkerkant staat. Hij is een van de scharnieren bij opbouw in balbezit. “Het viel allemaal op zijn plek. Blind was belangrijk met zijn passes tussen de linies, maar werkte ook heel goed samen met linksback Miguel Gutiérrez.”

Ook geeft Marsden aan dat Blind een speler is waarvan je pas merkt dat je hem mist als hij ook daadwerkelijk niet meedoet. In de competitieresultaten is dat dan ook terug te zien. “Van de zeven verliespartijen miste hij er drie. Toen hij terugkeerde, kreeg Girona ook z’n vorm terug. Hij was een van de meest betrouwbare spelers”, aldus de journalist.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
11/08
Ajax
16:45
SC Heerenveen
zo
18/08
NAC Breda
16:45
Ajax
zo
1/09
Feyenoord
14:30
Ajax
zo
15/09
Ajax
14:30
FC Utrecht
za
21/09
Go Ahead Eagles
20:00
Ajax
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 Ajax 0 0 0
2 Almere City 0 0 0
3 AZ 0 0 0
4 FC Groningen 0 0 0
5 FC Twente 0 0 0
6 FC Utrecht 0 0 0
7 Feyenoord 0 0 0
Bekijk de hele stand